Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вступна кампанія

matem.pp.ua

Понеділок, 22 лютого 2016, 14:42

Цьогоріч вступна кампанія для абітурієнтів триватиме з 11 по 27 липня

вступна кампанія

Цього року вступна кампанія розпочнеться 11 липня, відтак подавати документи абітурієнти зможуть до 27 липня.

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Як зазначила перша заступниця Міністра освіти і науки Інна Совсун, цьогорічна вступна кампанія є коротшою, оскільки відкривати приймальні комісії на довший термін є недоцільно.

Як засвідчила минулорічна вступна кампанія, більше ніж третина загальної кількості заяв абітурієнтів подавалася в електронному вигляді. Більше того, у зв’язку з демографічною ситуацією в Україні кількість вступників буде зменшуватись принаймні до 2019 року.

«Тож таке рішення не призведе до великих черг у приймальних комісіях», – зазначила Інна Совсун.  

Особи, які будуть вступати на ті спеціальності, які передбачають проведення співбесід, екзаменів і творчих конкурсів, подаватимуть документи до вишів до 20 липня. Зарахування на місця державного замовлення буде здійснено не пізніше 6 серпня. 

Окрім того, в цьому році востаннє здійснюватиметься набір на освітньо-кваліфікаційні рівні спеціаліст та молодший спеціаліст.

Під час вступної кампанії 2016 абітурієнт має змогу подати таку ж кількість заяв, як і в минулому – 15. Проте цього року Міносвіти зняло регулювання щодо кількості вишів, в які вступник може подати заяви. Але при цьому абітурієнт може подати заяви тільки на 5 спеціальностей.

Нагадаємо, реєстрація на ЗНО стартувала з 1 лютого і триватиме до 4 березня.

А Львівщина є лідером за кількістю вступників, що набрали минулоріч 400 балів під час ЗНО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.