Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

уряд

volynnews.com

Середа, 24 лютого 2016, 10:17

В Україні затверджено чотири рівні терористичної загрози

уряд

Уряд затвердив рівні терористичної загрози в країні: "сірий", "синій", "жовтий" і "червоний".

Про це йдеться у постанові уряду №92 від 18 лютого 2016 року "Про затвердження положення про єдину державну систему запобігання, реагування і припинення терористичних актів та мінімізації їх наслідків".

Відтак, введено чотири рівні терористичної загрози і, залежно від інформації про загрозу вчинення терористичної атаки, в Україні встановлюється "сірий", "синій", "жовтий" і "червоний" рівні терористичних загроз.

Зокрема, "сірий" рівень означає можливу загрозу та  вводиться за наявності умов, що сприяють вчиненню терористичного акту, "синій" – потенційна загроза, вводиться за наявності інформації, що потребує підтвердження, про підготовку до здійснення терористичного акту.

"Жовтий" рівень загрози – ймовірна загроза, встановлюється за наявності підтвердженої інформації про підготовку до вчинення теракту, а "червоний" – реальна загроза – найвищий рівень терористичної загрози.

Зазначимо, рішення про встановлення, зміну, скасування рівня загрози, строк та район її дії приймає керівник Антитерористичного центру після письмового дозволу глави Служби безпеки України, а про прийняте рішення негайно інформують главу держави.

Як йжеться у постанові, рівні терористичної загрози були введені "задля удосконалення форм і методів боротьби з тероризмом. Документ запроваджує класифікацію терористичних загроз за відповідними рівнями та відповідні заходи реагування суб'єктів боротьби з тероризмом".

Постанову було розроблено на виконання рішення РНБО України від 18 лютого 2015 року "Про додаткові заходи щодо зміцнення національної безпеки України".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.