Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

меморіальна таблиця О. Гаврилюку та С. Тудору

press-centr.com

Середа, 24 лютого 2016, 12:43

У Львові перейменують дві вулиці з комуністичною назвою

меморіальна таблиця О. Гаврилюку та С. Тудору

У рамках очищення від символіки комуністичного та тоталітарного режимів у місті перейменують вул.  Г. Петровського та І. Мележа.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У рамках виконання закону про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки, у Львові демонтують меморіальні таблиці та перейменують дві вулиці.

Згідно із розпорядження міського голови Львова Андрія Садового №27 від 19 лютого цього року, Галицька районна адміністрація має здійснити демонтаж об’єктів, які є символікою комуністичного тоталітарного режиму, та передати їх до Меморіального музею тоталітарних режимів "Територія Терору".

Зокрема, демонтують меморіальну таблицю О. Гаврилюку та С. Тудору на фасаді будинку №48 на вул. П.Дорошенка; тримачі для прапора, розташовані на фасаді будинків №18, 22, 24, 28 на вул. Шота Руставелі.

Також передбачено перейменувати через приєднання:

- вул. Г. Петровського – до вул. В.Сосюри;

- вул. І. Мележа – до вул. Земельної.

До кінця березня Личаківська та Шевченківська районні адміністрації повинні присвоїти нові поштові адреси та встановити таблички з новими назвами вулиць.

Нагадаємо, 9 квітня Верховна рада заборонила використання комуністичної символіки. Депутати підтримали закон "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.