Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Євросоюз

5.ua

Четвер, 25 лютого 2016, 15:53

Греція погрожує блокувати роботу ЄС

Євросоюз

Прем‘єр Греції Алексіс Ципрас погрожує блокувати роботу Євросоюзу, якщо останній не розподілятиме мігрантів між усіма країнами ЄС.

Про це повідомляє Euronews.

"Деякі країни, здається, не розуміють, що угоди повинні або виконуватися, або цих угод просто не існує. Ми відмовляємося перетворювати власну країну в перевалочний пункт людських душ і в той же час продовжувати так звану "співпрацю" з Європейським союзом і брати участь в його самітах, – так ніби нічого не сталося", – наголосив Алексіс Ципрас.

Натомість ЄС вимагає від Греції усунути недоліки контролю на грецькому кордоні, а деякі лідери європейських країн звинувачують країну в підриві принципів функціонування Шенгенської зони.

Проте нещодавно Австрія відкрито заявила, що через пасивність Брюсселя змушена сама шукати способи контролювати свій кордон. Наразі країна різко обмежила в‘їзд мігрантів – інші країни, що лежать на шляху біженців, теж закрили свої кордони.

Зазначимо, у столиці Греції накопичується дедалі більше мігрантів з Афганістану, яких не пускають через свої кордони Македонія і Сербія. Грецька поліція звозить афганців на автобусах до Афін, оскільки на кордоні з Македонією вони раз у раз блокували залізничні колії.

Тим часом морем до Афін продовжують прибувати тисячі шукачів притулку, які раніше висадилися на острови в Егейському морі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.