Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

"Родовід банк"

zn.ua

П'ятниця, 26 лютого 2016, 18:16

"Родовід банк" офіційно визнали банкрутом

"Родовід банк"

Нацбанк та Міністерство фінансів ухвалили рішення про визнання неплатоспроможним ПАТ "Родовід банк".

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

25 лютого Національний банк України та Міністерство фінансів вирішили відмовитись від використання ПАТ "Родовід банк", який з 2011 року виконував функцію санаційного банку. Його було визнано неплатоспроможним та передано до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Як наголосили у Нацбанку, "Родовід банк" було капіталізовано у 2009-2011 роках, а з 2011 року банк працював у статусі санаційного. Передбачалось, що його завданням буде проведення протягом 5 років  роботи з активами банків державного сектору та повернення державних коштів, вкладених у капіталізацію банку.

Однак, протягом цих років доходи банку покривали лише його витрати, а держава не мала жодних дивідендів від діяльності банку.

"Враховуючи збиткову діяльність та низьку ефективність роботи з проблемними активами (92% від загальних активів банку) та існуючу проблемну заборгованість банку перед кредиторами, перш за все Національним банком, в подальшому ПАТ "Родовід банк" потребував би фінансової підтримки з боку держави", – зазначають у Нацбанку.

Зазначимо, ПАТ "Родовід банк" постраждав від фінансової кризи у 2009 році.

Нагадаємо, Нацбанк збудує поблизу Львовасховище грошей у Західному регіоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.