Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

аеропорт Львів

Вівторок, 1 березня 2016, 13:52

На реконструкцію аеропорту "Львів" передбачено майже 160 мільйонів

аеропорт Львів

Цього року уряд передбачив кошти на реконструкцію аеропорту "Львів" у рамках державної програми розвитку аеропортів на період до 2023 року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Відтак, уряд затвердив державну програму розвитку аеропортів на період до 2023 року, до якої увійшли 17 аеропортів України та яка сприятиме розвитку авіаційних перевезень та передбачає приведення інфраструктури авіаційного транспорту у відповідність до міжнародних стандартів.

"За останні роки основні засоби виробництва аеропортів морально та технічно застаріли, зменшився ресурс аеродромного покриття, авіаційної наземної техніки, споруд та обладнання. У зв’язку з відсутністю власних коштів основна частина аеропортів лише підтримує свою сертифікаційну придатність, а заходи з реконструкції та модернізації здійснюються за рахунок державних коштів", – наголошують у мінінфраструктури.

Зазначимо, фінансування програми здійснюватиметься за рахунок власних коштів підприємств, коштів приватних інвесторів, місцевих бюджетів, залучених кредитних ресурсів, у тому числі під державні гарантії.

Щодо забезпечення розвитку державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Львів" імені Данила Галицького", то на реконструкцію аеродрому за державні кошти, в тому числі кошти, що залучаються під державні гарантії, у цьому році передбачено 157,99 млн грн. Також планують збудувати новий аеровокзал, на який виділять 67,69 млн грн.

А реконструкція існуючого пасажирського термінала та зовнішніх інженерних мереж цього року обійдеться у 62,06 млн грн, таку ж суму пропонують витратити на ці потреби і у наступному році.

Нагадаємо, нещодавно уряд офіційно призначив Тетяну Романовську генеральним директором аеропорту "Львів". А вчора у аеропорті розкрили 60 випадків вимагання хабарів службовцями закладу на загальну суму понад 10 тисяч доларів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.