Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Чорнобильська зона

korysniporady.com.ua

Середа, 2 березня 2016, 13:49

До складу Чорнобильського заповідника не включать територію ЧАЕС

Чорнобильська зона

Для збереження природних комплексів Полісся на території Чорнобильської зони створять радіаційно-екологічний біосферний заповідник.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Як наголосила в.о. міністра екології та природних ресурсів України Ганна Вронська, Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник згодом може стати частиною транскордонного українсько-білоруського біосферного резервату загальною площею близько 500 тис. га.

«Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник створюється з метою забезпечення підтримки та підвищення бар’єрної функції Чорнобильської зони відчуження та зони обов’язкового відселення, стабілізації гідрологічного режиму та реабілітації територій, забруднених радіонуклідами, організації та проведення міжнародних наукових досліджень», – зазначила Ганна Вронська.

За її словами, до складу біосферного заповідника пропонується включити 226964,7 гектара земель Чорнобильської зони відчуження, за винятком 10-кілометрової зони, території, на яких розташовані промисловий майданчик ДСП «Чорнобильська АЕС», комплекс «Вектор», ПЗРВ «Буряківка», «ІІІ черга ЧАЕС», «Підлісний» та інші виробничі об’єкти.

«Подальша міжнародна перспектива – створення в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера» транскордонного українсько-білоруського біосферного резервату загальною площею близько 500 тис. га з включенням до його складу, окрім створюваного Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника, природного заповідника «Древлянський» у Житомирській області та Поліського державного радіаційно-екологічного заповідника (Республіка Білорусь)», – заявила Ганна Вронська.

Нагадаємо, змінити систему управління зони відчуження під Чорнобилем та утворити заповідник було заплановано ще у липні минулого року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.