Зміст статті

2 березня 2016Андрій Бондаренко

Феєрія у Оперному: Фотозвіт з урочистого відкриття Матчу за звання чемпіонки світу з шахів

Марка, селфі, автографи та убивчий український шоу-біз

Матч за звання чемпіонки світу з шахів, який цього разу відбувається у Львові, офіційно розпочався. Урочисте відкриття відбулося у залі Театру опери та балету.

Втім, ледь у вестибюлі Оперного з'явилися винуватці торжества – шахістки Марія Музичук та Хоу Іфань, як всю урочистість помітно знизила поява людей у дорогих костюмах. Представники влади, немов школярі, розпихали журналістів, простягуючи наперед свої руки зі смартфонами, спраглі фотографій знаменитостей.

Заплановане погашення поштової марки, присвяченої шаховому Матчу, відбувалося у атмосфері сильного фуршетного перегару із задніх рядів натовпу. Втім, цей святковий сопух перенісся потім і до головної зали театру, де відбувалося дійство відкриття.

На такі нюанси можна було б не звертати уваги, якби вони не доповнювалися пекучим соромом за провінційне шоу на сцені Оперного, яке сам постановник, жовківчанин Василь Вовкун (колишній міністр культури), гордо назвав "феєрією".

Ошелешений першими акордами дійства у вигляді танців від шоу-фіз-культурного балету "Життя" віце-президент ФІДЕ Георгіос Макропулос збентежено натякнув, що він у цьому не винен, нагадавши організаторам, що навмисне просив їх обійтися без танців та співів. Але як же ж без цього!

З невеликими перервами на офіційні промови закордонним гостям довелося випити цю чашу до дна – весь хардкор низькопробних шоу, які українці вважають культурою. Це ряжені батяри з хороводами. Це скрипаль, який з особливою жорстокістю катував класичну музику рагульськими біт-аранжуваннями, втягнувши у цю аферу і малолітнього сина. Це тріо оперних співаків, які, на жаль, не втомилися виконати увесь набір тих убивчо солодкавих арій, які можна найти на розкладках на Краківському базарі.

Чесно кажучи, вихід на сцену навіть такої непевної кон'юнктури як Христина Соловій сприйнявся вже як ковток свіжого повітря (хоча від перегару над кріслами, який тільки посилювався, не могла врятувати і вона). Мабуть, менеджери Христини і замутили цю всю феєричну порнографію, підкупивши Вовкуна, аби їхня підопічна дивилася максимально виграшно. Ну, на такому тлі – то звичайно ж.

Було дуже шкода Хоу Іфань, змушену руйнувати свою психіку таким чином напередодні відповідального матчу. Втім, в якийсь момент виявилося, що її крісло, на щастя, вже порожнє. Китаянку та її колегу Марію Музичук заздалегідь викликали за куліси, аби вони приготувалися вийти на сцену для жеребкування.
Місце для підстави знайшлося і в цей важливий момент – дерев'яні писанки, в які вмонтували фігурки для жеребкування, ніяк не хотіли відкриватися в руках шахісток.

Але ось всі негаразди залишилися позаду. Дівчата обрали собі колір фігур для першої гри якраз у відповідності з кольором своїх вечірніх суконь. Хоу Іфань – чорні, Марія Музичук – білі.

П.с. Дорогі організатори якихось масштабних подій! Ніколи не робіть фуршету ПЕРЕД офіційним відкриттям!

Моменти феєрії

Нова марка, присвячена події:

Погашення марки достойними гостями:

Короткий брифінг:

Селфі та автографи:

Хоу Іфань слухає український гімн:

Китайщина в Оперному:

Голова Львівської ОДА Олег Синютка зачитує привітання від Президента Петра Порошенка:

Віктор Капустін, президент шахової федерації України рухає шахову фігуру:

Віце-президент ФІДЕ Георгіос Макропулос не підводить очей, збентежений дійством:

Феєрія:

Виконавиця Христина Соловій:

Родина Садових насолоджується дійством:

Момент жеребкування:

Автор: Андрій Бондаренко

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.