Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Свободу Надії Савченко

Вівторок, 8 березня 2016, 15:18

Львів'яни підтримали Надію Савченко вуличною акцією

Свободу Надії Савченко

Близько двох сотень львів'ян на чолі з народними депутатами прийшло сьогодні під Російське консульство у Львові.

Мітингувальники зібрались опівдні на проспекті Свободи, під пам'ятником Тарасу Шевченку, де заслухали виступи народних депутатів Ганни Гопко та Оксани Юринець а також професора, викладача факультету журналістики Львівського національного унівеситету імені Івана Франка Йосипа Лося.

Згодом організованою колоною вирушили на вулицю Левицького під стіни консульства Російської Федерації. Дорогою демонстранти вигукували "Свободу Надії Савченко!" та співали пісню "Ой, у лузі червона калина".

Там організували імпровізоване віче, де виступив народний депутат Влодимир Парасюк та заспівали пісню на вірш Тараса Шевченка "Реве та стогне".

У мітингу взяли також участь батьки та сестра Володимира Парасюка, громадські діячі Ростислав Новоженець, Юрій Волощак, викладачі факультету журналістики Львівського національного унівеситету імені Івана Франка.

Акцію "Свободу Надії!" організувало Міжфракційне депутатське об'єднання сприяння ґендерній рівності "Рівні можливості" у Києві та Львові.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.