Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Вівторок, 8 березня 2016, 14:46

Депутат облради підозрює голову Львівської ОДА Синютку у незаконному видобутку гравію

Депутат обласної ради Михайло Ковалів звернувся до начальника Самбірського відділу поліції ГУНП у Львівській області Василя Страшівського щодо несанкціонованого вивозу в селі Стрілковичі гравію з річки Дністер.Про це повідомила прес-служба ВО «Свобода». 

"До мене звернулися активісти з Самбірського району, які 7 березня 2016 року зафіксували несанкціонований вивіз водіями 40 вантажівок цінного гравію з річки Дністер в районі села Стрілковичі. Показати активістам належні документи правопорушники відмовилися, натомість запевнили, що мають погодження з правоохоронними органами та головою Самбірської РДА. За підрахунками, збитків територіяльній громаді завдано щонайменше на 600 тисяч гривень", - повідомив Ковалів.

Михайло Ковалів стверджує, що масштабні крадіжки гравію з річки Дністер можуть привезти до екологічної катастрофи.

"Поки правоохоронці з'ясовують, хто і на яких підставах вивозить природні багатства, активісти повідомляють, що у день вчинення правопорушення на повороті в бік річки Дністер, неподалік від траси Львів - Ужгород, бачили авто, за кермом якого був голова Самбірської РДА Микола Фрей. Підозрюю, що вивіз здійснюється за змовою трьох осіб - голови Львівської ОДА Олега Синютки, голови б'юджетної комісії Олега Домчака та голова Самбірської РДА Миколи Фрея. Питання щодо незаконного вивозу гравію на Самбірщині мають вирішувати на обласному рівні. Хочемо в Европу - мусимо йти законним шляхом, а не темною "об'їзною дорогою", - наголосив свободівець.

Михайло Ковалів звернувся до правоохоронних органів із закликом невідкладно вжити заходів щодо порушення законодавства та притягнути винних до відповідальности.

Додамо, що йдеться про турецьку компанію ОНУР. Про це повідомляють місцеві інтернет-видання. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.