Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

захворювання

torange.biz

Четвер, 10 березня 2016, 16:10

У Львові не спадає захворюваність на грип та ГРЗ

захворювання

На грип та гострі респіраторні вірусні інфекції вчора захворіли 774 львів’яни, навідміну від 196 випадків, зареєстрованих 8 березня.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Епідемічна ситуація по ГРЗ і грипу залишається нестабільною. Ця нестабільність зумовлюється, передусім, погодними умовами: підвищена вологість, невисока температура. В таких умовах віруси ГРЗ, грипу дуже добре функціонують і можуть легко передаватися», – зазначив начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб.

За його словами, за минулий тиждень було зареєстровано 5245 випадків захворюваності на ГРЗ, проти 6132 випадків позаминулого тижня. Половина зареєстрованих – це, як правило, діти.

Відтак, інтенсивний показник складає 69,8 при епідемічному порозі 89,6.

«Тому я прошу мешканців слідкувати за своїм здоров’ям, дотримуватись елементарних правил, які рятують життя: сухі ноги, тепле вбрання, часте миття рук. Якщо впродовж 3 днів на фоні призначеного лікування чи самолікування ви не відчуваєте полегшення, а навпаки погіршення, обов’язково треба звернутися за допомогою і бути госпіталізованим в стаціонар. За таких обставин ми уникнемо другої хвилі грипу», –наголосив Володимир Зуб.

Нагадаємо, у результаті епідемії грипу в Україні, станом на 22 лютого, померло 326 осіб. Міністерство охорони здоров'я констатувало епідемію грипу в Україні наприкінці січня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.