Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Парасковія Дворянин

Вівторок, 15 березня 2016, 12:06

Золочів та Сокальський район подали найбільше заявок на конкурс мікропроектів Львівщини

Парасковія Дворянин

Закінчився прийом заявок на конкурс мікропроектів області у 2016 році: зареєстровано 1429 проектів.

Про це повідомила перший заступник голови Львівської обласної ради Парасковія Дворянин на сесії Львівської облради.

11 березня закінчився прийом заявок на конкурс мікропроектів, які будуть реалізуватися з бюджету області. Цього року було прийнято 1429 заявок.

Як зазначила Парасковія Дворянин, ще жодного разу обласна рада не мала такого напливу заявок, зокрема, із Сокальського, Старосамбірського, Городоцького та Сколівського районів, які найактивніше долучилися до конкурсу мікропроектів.

Що ж до міст, то тут лідерами за кількістю проектів є Золочів та Стрий.

Найбільше проектів було подано у освітній галузі, на вуличне освітлення, дитячі навчальні заклади та розробку ПКД для проектів об'єднаних територіальних громад.

"Ми затверджували суму в 35 мільйонів гривень на конкурс мікропроектів. Цих коштів, за попередніми підрахунками, вистачить приблизно на 500 проектів, тому з метою підтримки такої ініціативи громад ми будемо ініціювати збільшення бюджету цієї обласної програми", – пояснила Парасковія Дворянин.

Зазначимо, однією із основних вимог для перемоги у конкурсі є співфінансування проекту коштами громади.

Раніше конкурсна рада затвердила попередній розподіл коштів: "Народні доми" – 6 млн. грн; "ФАПи та амбулаторії сімейної медицини, центри первинної медико-санітарної допомоги" – 4 млн. грн; "Освітня галузь" – 8 млн. грн; "ДНЗ" – 6 млн. грн; вуличне освітлення – 5 млн. грн; розробка ПКД для проектів об'єднаних територіальних громад – 1 млн. грн; інші проекти – 5 млн. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.