Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Федоренко

lv.20minut.ua

П'ятниця, 18 березня 2016, 15:13

Екс-директора "Львівелектротрансу" офіційно звинуватили у махінаціях

Андрій Федоренко

Львівська прокуратура повідомила про підозру колишньому директору ЛКП "Львівелектротранс" Андрію Фероренку у привласненні коштів міста при закупівлі трамваїв.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Наразі проводиться досудове розслідування щодо заволодіння службовими особами ЛКП "Львівелектротранс" бюджетними коштами при закупівлі у 2007- 2008 роках трамваїв для міста.

Як встановили у прокуратурі, Федоренко, будучи радником міського голови     Львова, а у подальшому директором ЛКП "Львівелектротранс" організував схему поставки вживаних трамваїв за значно завищеними цінами.

Внаслідок оборудки місту було завдано матеріальної шкоди на 2 млн 249 грн, що у 2007-2008 рр. становило понад 323 тис євро.

Сьогодні слідчі прокуратури повідомили Федоренку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинене в особливо великих розмірах).

Галицький районний суд розглядає клопотання про взяття під варту екс-директору "Львівелектротрансу".

Зазначимо, що за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, Андрій Федоренко був власником ТзОВ "Сармат", що надає транспортні послуги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.