Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міська рада

panoramio.com

П'ятниця, 18 березня 2016, 18:26

Для львів'ян змінили плату за утримання будинку

Львівська міська рада

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міськради погодив внесення змін до тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій для львів'ян індивідуально за кожним будинком.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Це рішення набирає чинності з 1 квітня 2016 року.

Зокрема, зміни спричинені зростанням мінімальної заробітної плати та цін на матеріальні ресурси, а також зменшенням розміру нарахування на заробітну плату єдиного соціального внеску.

За словами керівника управління житлового господарства міськради Юрія Гольця, у Львові мінімальне зростання становить від 7 до 14 коп. за кв м, а максимальне – від 20 до 29 коп. Відтак, за 2-кімнатну квартиру тепер потрібно буде сплатити 84 грн. замість колишніх 74.

«Вартість матеріальних цінностей, які використовувались на поточний ремонт житлового фонду – фарби, будівельні матеріали – зросла на ринку в 2 рази. І щоб наші ЛКП хоча б щось мали для того, аби справді робити, було відкориговано тарифи.

Окрім того, відбулось зростання мінімальної заробітної плати на 13%, а також шалено зросли накладні витрати – збільшення зарплати інженерно-технічного персоналу, витрати на утримання адміністративних приміщень, тобто освітлення, вода, послуги з теплопостачання. Усе це входить у тариф, тому щоб наші підприємства мали можливість належним чином функціонувати, забезпечувати вчасну ліквідацію різних недоліків, проводити дрібні ремонти було необхідно затвердити ці зміни», – зазначив Юрій Голець.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.