Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівська поліція

Понеділок, 21 березня 2016, 10:47

За фактом «замінування» львівського готелю «Дністер» відкрито кримінальне провадження

львівська поліція

У суботу, 19 березня, анонім нібито замінував львівський готель «Дністер», у якому відбувалось зібрання представників ЛГБТ- спільноти. 

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

О 14:40 на оперативну лінію 102 надійшло анонімне повідомлення про замінування готелю «Дністер». На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група, вибухотехніки, кінологи. Правоохоронці евакуювали людей, що знаходились у готелі, ніхто не постраждав.

Проте вибухонебезпечних предметів не виявлено, а за фактом псевдозамінування відкрито кримінальну справу.

Більше того, на той момент у будівлі перебували представники ЛГБТ-спільноти, котрі хотіли провести в одному із залів закритий захід.

Відтак під готелем зібралось близько 150 молодих чоловіків, деякі з масками на обличчях, які хотіли зашкодити проведенню цього заходу.

Аби не допустити можливих сутичок та провокацій до готелю «Дністер» прибули поліцейські, що допомогли учасникам зібрання ЛГБТ-спільноти безпечно та безперешкодно залишити будівлю готелю.

За фактом неправдивого повідомлення про замінування було відкрито кримінальне провадження. На зловмисника чекає покарання – до семи років позбавлення волі. 

Наразі поліцейські проводять необхідні заходи, аби встановити особу зловмисника, котрий надав неправдиве повідомлення.

Нагадаємо, цими вихідними у Львові мав відбутися фестиваль рівності на підтримку одностаттевих шлюбів в Україні. Проти проведення такого заходу виступило львівське ВО «Свобода», а Львівська міськрада заборонила вуличні акції в центрі міста, щоби уникнути можливих провокацій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.