Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Прокуратура Львівської області

Понеділок, 21 березня 2016, 16:50

На Львівщині виявили порушення в діяльності психіатричних лікарень

Прокуратура Львівської області

Прокуратура Львівської області перевірила, як дотримуються у місцевих медзакладах Закону України «Про психіатричну допомогу».

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Перевірки психіатричних закладів Львівщини засвідчили, що медустанови порушують чинне законодавство, продовжуючи надавати амбулаторну допомогу у примусовому порядку.  

Зокрема, працівники прокуратури зафіксували, що у психіатричних лікарнях області продовжували лікувати пацієнтів, не маючи на те відповідного рішення суду та висновків експертної комісії.

Водночас частину окремих хворих продовжували лікувати, незважаючи на те, що комісія лікарів-психіатрів постановила припинити амбулаторну психіатричну допомогу у примусовому порядку.

В ході перевірки також з’ясовано, що адміністрація деяких мед закладів Львівщини не забезпечила оформлення паспортів 58 особам, чим позбавила їх права на допомогу по загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню, пенсії та оформлення інвалідності.

За вказаними матеріалами перевірки Львівська прокуратура відкрила кримінальне провадження. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.