Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

сквер перед кінотеатром Довженка

lvivforyou.com

Четвер, 24 березня 2016, 12:42

У Львові облаштують понад 20 скверів та громадських просторів

сквер перед кінотеатром Довженка

У Галицькому, Франківському, Сихівському, Залізничному, Личаківському та Шевченківському районах міста цього року планують облаштувати громадські простори.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Якщо минулого року ми разом із адміністрацією та з управлінням архітектури міста встигли завершити чотири громадські простори, то зараз у нас є від п’яти до восьми проектів по кожному району», – зазначила заступник директора департаменту розвитку Львівської міськради Олександра Сладкова.

Зокрема, у Галицькому районі облаштують сквер на вул. Снопківській; площу Є. Маланюка (пам’ятник Степану Тудору перемістять у музей через закон про декомунізацію); площу Музейну (планується зробити літературний сквер поряд із книжковим ринком і книгарнею); сквер на вул. П. Дорошенка; площу перед цирком, що на вул. Городоцькій.

У Франківському районі планують здійснити реконструкцію скверу на розі вулиць Японської та Є. Коновальця; розробити громадський простір на площі Липневій та на ділянці від поліклініки №2 на вул. В. Симоненка; збудувати пішохідну алею, що поєднує вул. І. Пулюя із 45 школою; сквер на вул. Героїв УПА та Кульпарківській.

На Сихові планують влаштувати площу на вул. Трильовського; пішохідний бульвар Зубрівська-Морозна (церква св. Йоана Хрестителя); вул. Зелена, 385; площа перед кінотеатром ім. О. Довженка.

У Залізничному районі розроблять такі проекти: сквер зі скейт-парком на вул. Широкій, 84/100; громадський простір на перетині вул. Ряшівської – Городоцької; простір на вул. Головатого.

У Личаківському районі розродлятимуть верхній сквер над водоканалом, що на вул. Зеленій; сквер на вул. Б. Хмельницького. А у Шевченківському районі: алею, що на Б. Хмельницького, продовжать до Галицького перехрестя; облаштують зелену полосу між дорогою і будинками на вул. І. Миколайчука; простір у межах вул. Топольної – Мазепи; Рясне, 2.

«Також ми працюємо над двориком Ратуші, аби громадський простір тут використовувався мешканцями і працівниками мерії», – розповіла Олександра Сладкова.

Зазначимо, до участі у конкурсах з облаштування простору можуть долучатися і авторські колективи, однак обов’язково має бути архітектор.

Нагадаємо, торік департамент розвитку міста облаштував чотири громадські простори, а саме: міні-парк на Б. Хмельницького, пішохідну частину вулиці В. Чорновола, вул. Л. Курбаса та перетин вулиць Петлюри і Садової.

На облаштування громадського простору у Львові із бюджету розвитку міста виділили майже 30 млн грн. Усі кошти розділили між районними адміністраціями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.