Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Федоренко

lv.20minut.ua

Четвер, 24 березня 2016, 16:52

Арештували спільника Федоренка, який допомагав розкрадати кошти "Львівелектротрансу"

Андрій Федоренко

Суд арештував спільника екс-директора ЛКП "Львівелектротранс" Андрія Федоренка, які підозрюються у привласненні понад 2 млн грн при закупівлі трамваїв.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, у рамках розслідування привласнення посадовцями коштів ЛКП "Львівелектротранс" при закупівлі трамваїв у 2007-2008 роках, було взято під варту екс-директора підприємства Андрія Федоренка та його спільника.

Останньому Галицький районний суд визначив заставу у розмірі 6 млн 201 тис грн.

Зазначимо, Федоренко, будучи радником міського голови Львова, а у подальшому й директором ЛКП "Львівелектротранс", організував схему поставки вживаних трамваїв за значно завищеними цінами. Внаслідок цієї оборудки місту було завдано матеріальної шкоди на 2 млн 249 грн, що у 2007-2008 рр. становило понад 323 тис євро.

Усі махінації він здійснив спільно зі своїм співробітником. Наразі їм загрожує покарання від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 18 березня Федоренка офіційно звинуватили у крадіжці, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначив заставу в розмірі 6 млн 890 тис грн.

Андрій Федоренко був власником ТзОВ "Сармат", що надає транспортні послуги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.