Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Вівторок, 29 березня 2016, 18:06

До Львівської облради можна подавати електронні петиції

Львівська облрада

Сьогодні на сесії депутати затвердили положення про порядок подання та розгляду електронних петицій у Львівській обласній раді.

Відтак, встановлено загальний порядок подання та розгляду електронних петицій у Львівській облраді.

Зокрема, електронна петиція розглядається за умови збору на її підтримку не менш як 1000 підписів упродовж не більше 90 днів з дня її оприлюднення. Якщо вона за цей час не набрала необхідної кількості голосів, то після завершення строку збору підписів на її підтримку, вона розглядатиметься як звернення громадян відповідно до ЗУ "Про звернення громадян".

Електронна петиція, збір підписів на підтримку якої здійснювався через веб-сайт громадського об'єднання і яка протягом установленого строку набрала необхідну кількість підписів надсилається громадським об'єднанням Львівській облраді із зазначенням інформації про дату початку збору підписів, дату скерування електронної петиції, загальну кількість та перелік осіб, які підписали електронну петицію, строк збору підписів, адресу електронної пошти громадського об'єднання.

Розгляд електронної петиції здійснюється не пізніше, ніж за десять днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду. Якщо ж петиція подана для розгляду на громадських слуханнях, то строк її розгляду продовжується на строк, необхідний для проведення таких слухань.

Також голова облради повинен не пізніше, ніж через три дні після набрання необхідної кількості підписів на підтримку електронної петиції, скерувати її на розгляд до постійної комісії обласної ради, яка розгляне її на найближчому засіданні.

Незалежно від результатів розгляду електронної петиції, проект рішення обов'язково вносять до порядку денного сесії обласної ради. Окрім цього, якщо петиція набрала достатню кількість голосів, то може бути скликана позачергова сесія облради.

Депутати Львівської облради також затвердили відповідальність за невиконання положення про електронні петиції, а автор петиції маж право оскаржити рішення Львівської обласної ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.