Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Світовий банк

dt.ua

П'ятниця, 1 квітня 2016, 14:16

Цього року ВВП України зросте на 1%

Світовий банк

Світовий банк підтвердив прогноз зростання реального ВВП України в 2016 році на рівні 1%.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як зазначив директор Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фан на презентації нового економічного огляду і макроекономічного прогнозу для України від Світового банку, за прогнозами економістів, зростання економіки України в 2017 році прискориться до 2%.

"Реформи на кількох фронтах мають вирішальне значення для досягнення відновлення і стійкого розвитку в 2016 році та подальших роках. Затримка або повна зупинка реформ підірве відновлення економіки і приведе до негативних соціальних наслідків", – наголосив Чімяо Фан.

Також економісти Світового банку заявили про зростання рівня бідності в 2015 році та прогнозують, що така ситуація буде й у 2016 році.

Експерти ВБ рекомендують Україні для забезпечення макроекономічної стабільності продовжувати реформи, спрямовані на фіскальну консолідацію, посилення фінсектору, підтримки гнучкого валютного курсу.

Крім того, на їхню думку, необхідно підвищити продуктивність праці і створювати нові робочі місця шляхом інвестування в інфраструктуру, поліпшення ділового клімату і використання незадіяних можливостей у сфері зовнішньої торгівлі.

Світовий Банк також зазначає, що Україна повинна забезпечити населенню диференційовані і ефективніші державні послуги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.