Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Віталій Мякішев

Вівторок, 5 квітня 2016, 13:24

Новий прокурор Львівщини сказав, за якої умови піде у відставку

Віталій Мякішев

Сьогодні відбулись громадські слухання щодо призначення Віталія Мякішева на посаду прокурора Львівської області, на яких він мав надати вичерпну інформацію про свою професійну діяльність. 

Про це передає кореспондент Варіантів із місця події.

Віталій Мякішев на громадських слуханнях сьогодні заявив, що для нього є важливою думка львів’ян.

Відтак якщо містяни доведуть будь-яку його причетність до незаконних діянь чи бандитських угрупувань, то Мякішев готовий піти у відставку.

«Я діятиму згідно з законом і прислуховуватимусь до всіх громадських організацій. Якщо я вчинив якийсь злочин чи перевищив свої повноваження, то я готовий написати заяву на звільнення», – зазначив Віталій Мякішев.

Водночас активіст громадської організації «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський наголосив: якщо Мякішев не дотримається свого слова, то ініціативні львів’яни перейдуть до радикальних дій.

Втім, як зауважив головний редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв, жодної люстрації прокурора Мякішева сьогодні так і не відбулось.

«Ніякої люстрації сьогодні не відбулось, адже частина людей прийшла на ці громадські слухання лобіювати власні інтереси, а не розглядати кандидатуру прокурора. Інша частина прийшла непідготовленою, і це зрозуміло, адже Мякішев приїхав із Житомирської області. Де ти візьмеш на нього компромат? Треба їхати туди, розмовляти з місцевими активістами, діставати якісь документи», – підкреслив Микола Савельєв.

Також прокурор Львівщини на слуханнях розповів, які, на його думку, є найважливіші проблеми в області.

«На Львівщині є три основні проблеми. Перша – це  високий рівень злочинності, незаконна забудова історичної частини міста, а також варварська вирубка лісів. Я вже зустрічався з начальниками відповідних відділів, дав їм доручення зібрати останню актуальну інформацію і передати її мені», – розповів Віталій Мякішев.

Тож вже через місяць очільник прокуратури області готовий відзвітувати перед громадськістю про результати проведеної роботи.

Нагадаємо, 31 березня місцеві активісти зірвали офіційне представлення Віталія Мякішева, оскільки вважали його ставлеником Шокіна, а також прозвали «парашутистом».

З грудня 2014 року прокурором Львівської області був Роман Федик. Про його звільнення стало відомо 21 березня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.