Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

об'єднані громади

П'ятниця, 8 квітня 2016, 10:40

Об'єднані громади самостійно обиратимуть старостів у селах

об'єднані громади

Рада об’єднаної громади сама визначатиме перелік сіл, в яких обиратиметься староста.

Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Відтак, рада об’єднаної громади, а не центральна влада, визначатиме, як ефективніше організувати надання послуг: чи староста буде у кожному селі об’єднаної громади, чи один староста надаватиме послуги мешканцям декількох сіл.

«Надаючи повноваження, ми не повинні зарегульовувати процес виконання цього повноваження. Місцева влада взяла на себе обов’язок надавати певні послуги населенню, то ж має нести відповідальність за їхню якість. Тому, вважаємо, що організація роботи старост має бути виключно у компетенції місцевої ради», – зазначив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода.

За його словами, Верховній Раді рекомендували прийняти законопроект «Про проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо виборів старост», у якому радіоб’єднаної територіальної громади передадуть повноваження визначати перелік сіл, селищ, в яких обирається староста на строк повноважень місцевої ради.

Таким чином, своїм рішенням місцева рада визначатиме кількість старост та відповідні території, на якій вони будуть працювати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.