Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

П'ятниця, 15 квітня 2016, 17:03

Львів'яни можуть залишитися без гарячої води та газу

Львів

З 16 квітня через судові спори за газопровід «Винники» – ПАТ «Іскра» без гарячої води можуть залишитьсь 180 тисяч львів’ян.

Про це повідомила прес-служба ПАТ «Львівгаз».

Зокрема, «Укртрансгаз» попередив «Львівгаз» про припинення з 16 квітня цього року подачі природного газу на газопровід високого тиску ГРС «Винники» – ПАТ «Іскра».

Відтак, без природного газу можуть залишитися десяток приватних підприємств, побутові споживачі та ЛМКП «Львівтеплоенерго», яка забезпечує теплом та гарячою водою помешкання понад 180 тисяч львів’ян.

Зазначимо, припинення подачі газу на газопровід ГРС «Винники» – ПАТ «Іскра» з боку «Укртрансгазу» пов’язана с тим, що газопровід через судові спори з 2014 року не обслуговується, а компанія, яка хоче його приватизувати, не в змозі його запустити через відсутність персоналу та обладнання.

Також забезпечити безперебійне транспортування газу не може «Львівгаз» через те, що газопровід не є його власністю.

Як зазначили у «Львівгазі», вирішити питання зможе альтернативний газопровід. Для цього підприємство взялося за реконструкцію діючого власного газопроводу, яке полягає в прокладанні резервної гілки від ГРС «Винники» до газопроводу середнього тиску на вул. Вулецькій у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.