Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

кінострічка

Середа, 20 квітня 2016, 18:21

На конкурс із підтримки львівського кіно митці подали 24 проекти

кінострічка

У Львівській облдержадміністрації завершився прийом пропозицій на конкурс із підтримки регіонального кінематографу.

Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Конкурс стартував наприкінці березня у межах Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області.

"Цей конкурс має на меті популяризацію та розвиток регіонального кіно. Адже кінематографія – важлива складова української культури. Саме українське кіномистецтво відіграє помітну роль у збереженні національної самобутності, формуванні духовних та естетичних цінностей суспільства", - зазначила в.о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації Марія Вагіла.

Загалом у департамент надійшло 24 пропозиції від громадських організацій, приватних осіб та кіно- теле- студій. 

Цьогоріч закладена сума на підтримку регіонального кінематографу складає 500 тис грн. 

Сам конкурс складається з двох етапів. На першому етапі, власне, приймались заявки від учасників, а на другому – конкурсна комісія у складі представників депутатського корпусу Львівської облради, представників громадськості та органів виконавчої влади, мистецтвознавців, кінокритиків, розглянуть подані проекти.  

Перевагу надаватимуть актуальним та фінансово виваженим історико-патріотичним кінопроектам. А фільми-переможці транслюватимуть на регіональних телевізійних каналах.

Наразі також розглядається питання про покази цих стрічок у місцевих кінотеатрах та на спеціальних кіномайданчиках.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.