Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

літні майданчики

П'ятниця, 22 квітня 2016, 15:15

Незаконні літні майданчики у Львові демонтуватимуть без рішення суду

літні майданчики

Вчора депутати Львівської міськради внесли зміни до ухвали «Про затвердження порядку отримання дозволів на встановлення відкритих літніх майданчиків».

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Відповідно до внесених змін до демонтажу майданчиків залучатимуть комунальне підприємство «Адміністративно-технічне управління». 

Відтак без рішення суду усуватимуть ті літні майданчики, які не демонтують після 1 листопада, а також тоді, коли паспорт майданчика та реальний об’єкт не відповідають один одному.

"В попередній редакції положення процедура була такою: районна адміністрація виносила розпорядження, через місяць після цього, якщо власник добровільно не виконував вимог, райадміністрація зверталася до суду, чотири місяці проходило дві судові інстанції, відповідно, процес демонтажу літнього майданчика доволі затягувався", – розповіла начальниця юридичного управління міської ради Гелена Пайонкевич.

Демонтажу підлягають також самовільно встановлені відкриті літні майданчики, ті, термін дії паспортів на розміщення або термін дії договорів на оренду конструктивних елементів благоустрою яких закінчився, а також ті, паспорт на встановлення яких скасовано.

При виявлені таких майданчиків представник райадміністрації складає акт про його демонтаж у 15-денний термін. Якщо вимогу добровільного демонтажу не виконують, то рішення про примусове усунення майданчика приймає КП «Адміністративно-технічне управління».

Після складання акта та демонтажу відкритого літнього майданчика, його опечатують та перевозять на тимчасове зберігання протягом трьох місяців.

Якщо впродовж цього терміну власник не зголосився і не оплатив вартості демонтажу, доставки та зберігання, рішення щодо подальшого його використання приймає також «Адміністративно-технічне управління».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.