Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

газопостачання

poltava.pl.ua

Середа, 27 квітня 2016, 13:46

З 1 травня вводиться нова ціна за газ

газопостачання

Уряд встановив єдину ціну на газ для населення та продовжив діючі норми споживання газу для домогосподарств без лічильників.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Відтак, сьогодні на засіданні уряду було вирішено з 1 травня встановити єдину ціну на газ для населення 6879 гривень за тис. куб. м з 1 травня.

"Для нас важливо, щоб ми були прозорі, відкриті і, безумовно, це все відповідає тим зобов'язанням, які були взяті перед МВФ. Я глибоко переконаний в тому, що саме зараз прийняття цього рішення може бути, в тому числі, і певним зниженням ціни на газ для 3 мільйонів споживачів. Адже ми знаємо, що сьогодні ціна на газ, яка не була економічно обгрунтованою, була 7 тис. 200 грн", – наголосив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Вартість газу для внутрішнього споживання в гривневому вираженні знизиться з 7,2 грн до 6,8 грн за кубометр з урахуванням податку на додану вартість та транспортування. У доларовому вираженні ціна газу буде відповідати середньорічною ціною імпортного газу, проте, в гривневому – буде нижча, ніж сьогоднішня.

Також уряд продовжив діючі норми споживання природного газу для домогосподарств не обладнаних лічильниками, які діяли в період з 2006 року. Це допоможе запобігти виставленню облгазами додаткових рахунків за газ за попередні періоди.

Нагадаємо, з квітня тарифи на газ мали зрости на 53%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.