Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівська поліція

Середа, 27 квітня 2016, 15:44

На травневі свята порядок на Львівщині забезпечуватимуть 3700 поліцейських

львівська поліція

На Львівщині готуються до свят, а відтак і до провокацій.

Про це сьогодні повідомив в. о. начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитро Загарія, передає кореспондент Варіантів.

«На травневі свята ми залучаємо практично весь особовий склад поліції. Тож людей у нас достатньо. Всі плани із забезпечення правопорядку ми напрацювали спільно з патрульною поліцією Львова», – розповів Дмитро Загарія.

За його словами, за дотриманням громадського спокою на Львівщині слідкуватимуть 3700 поліцейських. Усі підрозділи поліції вже переведені у посилений режим готовності.

Відтак на травневі свята діятимуть посилені слідчо-оперативні групи та мобільні резерви з числа співробітників спеціальних підрозділів, вибухотехніків та кінологів.

Також у Львові й області збільшать кількість патрулів у місцях масового перебування людей, біля культових споруд, меморіальних комплексів національних Героїв та воїнів ІІ Світової війни, навколо будинків органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

«Ми готові повністю забезпечити порядок на території Львівщини, але сподіваємося на небайдужість самих мешканців. Просимо всіх, хто помітив якісь підозрілі предмети й особи, став свідком провокацій та правопорушень, повідомляти про це нам, щоб ми могли оперативно вжити відповідних заходів», – додав Дмитро Загарія.

Як зазначив начальник управління Служби Безпеки України у Львівській області Віктор Андрейчук, з 30 квітня по 10 травня правоохоронці переходять на цілодобовий режим праці.

«На травневі свята ми очікуємо у Львові близько 300 тисяч туристів. Тож працюватимемо в посиленому режимі. Ми готові до будь-яких викликів, адже у нас достатньо сил і засобів, щоби забезпечити порядок у місті», – зазначив Віктор Андрейчук.

Оскільки існує велика ймовірність проведення провокацій і терактів, на Львівщині також посилили роботу антитеростичного центру.

«Не виключено, що під час масових заходів люди, які спеціально приїдуть до Львова, спробують вчинити провокації, використовуючи нацистську символіку. І згодом використати це проти нас, показавши Україну як державу, що не відповідає європейським правилам і стандартам поведінки. Тож про будь-які прояви расизму чи комунізму просимо повідомляти правоохоронців», – наголосив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

Цьогоріч до патрулювання також можуть долучитися й місцеві жителі.

Зазначимо, повідомити про правопорушення, підозрілі об’єкти чи особи можна за номером 102 або за допомогою Єдиної служби допомоги населенню «112».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.