Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нацбанк

rbc.ua

П'ятниця, 29 квітня 2016, 12:53

Банк "Юнісон" оголосили банкрутом через непрозору структуру власності

Нацбанк

Нацбанк відніс до категорії неплатоспроможних через непрозорість структури власності ПАТ "Банк "Юнісон".

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Відтак, 28 квітня, Нацбанк прийняв рішення про віднесення ПАТ "Банк "Юнісон" до категорії неплатоспроможних. Банк вивели з ринку через непрозорість структури власності.

Так станом на 1 січня 2014 року акціонерами банку були дві юридичні особи, зареєстровані в Ліхтенштейні: компанія IDP Capital LTD – 82,5% акцій банку та компанія MCHL Finance LTD – 17,5% акцій банку. Інформація про акціонерів цих компаній банком не розкривалася з огляду на те, що учасниками кожної з них було більше 10 осіб, жодна з яких не володіла часткою 10% або більше.

У листопаді 2014 року структура власності банку змінилась і його акціонерами стали 11 юридичних осіб.

На сьогодні акціонерами банку є 11 компаній, зареєстрованих у Кіпрі, жодна з яких не володіє 10% або більше статутного капіталу банку. У кожній компанії є один кінцевий бенефіціарний власник – фізична особа.

Керівники банку стверджували, що здійснили викуп банку в попереднього власника, однак Нацбанк наголосив, що джерела походження доходів нових власників не підтверджені законодавством.

Нагадаємо, що банк "Юнісон" став другим банком, виведеним з ринку через непрозорість структури власності. У лютому 2016 року було прийнято рішення про віднесення ПАТ КБ "ТК Кредит" до категорії неплатоспроможних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.