Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

vkurse.ua

Середа, 25 липня 2012, 14:59

«Шеврон Україна» не переконала депутатів та науковців у безпечності видобування сланцевого газу на Львівщині

Представники компанії «Шеврон Україна» не переконали науковців та депутатів Львівщини у безпеці видобування сланцевого газу на території родовища Олеська площа у Буському районі. Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

 

«Нових аргументів на підтвердження екологічної безпеки так і не було наведено. Нічого не відповіли вони і на те, що на відміну від незаселених районів США, де видобувається сланцевий газ, Львівщина є густозаселеною і на додаток з надзвичайно щільним розміщення водозаборів та свердловин з питною та мінеральними водами. Без відповіді залишилися і аргументи українських науковців щодо наявності на цій території глибинних та поверхневих геологічних розломів», – сказано у повідомленні.

Нагадаємо також, що 7 червня 2012 року у Львівській облраді відбувся круглий стіл на тему “Сланцевий газ Олеської площі: перспективи та ризики”. Учасники круглого столу звернулися до Кабінету Міністрів з вимогою забезпечити проведення державної екологічної експертизи розробки та впровадження нормативних стандартів екологічної безпеки, забезпечити проведення експериментального геологічного дослідження, забезпечити включення до складу Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції представництва Львівської обласної ради та органів місцевого самоврядування з території ділянки Олеська, а також виступити з ініціативою щодо вдосконалення законодавства в частині вилучення земельних ділянок для розробки родовищ вуглеводнів з метою забезпечення прав та інтересів власників та користувачів цих ділянок, а також в частині забезпечення належних страхових відшкодувань від екологічних ризиків, пов'язаних з геологічним вивченням та промисловою розробкою родовищ вуглеводнів площі Олеська.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.