Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

низькопідлогові автобуси

Середа, 25 травня 2016, 13:50

У Львові презентували автобуси, що облаштовані для людей з особливими потребами

низькопідлогові автобуси

Сьогодні перед Львівською міськрадою представили сім низькопідлогових автобусів, які виготовив завод «Електрон».

Про це передає кореспондент Варіантів.

«Ми отримали першу партію із десяти автобусів. Сім із них сьогодні презентували, ще три надійдуть найближчими днями. Наразі ми ще не випускаємо автобуси на лінії, оскільки чекаємо на реєстрацію номерних знаків», – розповів міський Голова Андрій Садовий.

Нові автобуси виготовляв завод «Електрон», що розташований у Львові. Особливістю транспорту є те, що він повністю підлаштований під людей із особливими потребами.

«Єдине, що докупляли за кордоном для автобусів, – американський дизельний двигун, що відповідає екологічному стандарту Євро-5. Таким чином він дозволяє економити паливо, а також забезпечує екологічність. Дуже важливо, що ці автобуси повністю підлаштовані під людей із особливими потребами», – зауважив Андрій Садовий.

На придбання низькопідлогових автобусів Львівська міська рада виділила 36 мільйонів гривень. Загалом автобуси розраховані на 100 пасажирів, для яких встановлено 30 сидячих місць.

Як розповів начальник управління транспорту і зв’язку Львівської міськради Віктор Щир, такі автобуси потрібні, перш за все, для великих маршрутів.

«Цей транспорт нам потрібен на такі великі маршрути як №1, №3, №4, №6, №53. Такі довгі маршрути потрібно закривати лише великогабаритними автобусами» – пояснив Віктор Щир.

Нові автобуси курсуватимуть містом опісля реєстраційних процедур. Наразі всі вони працюють у тестовому режимі.

До кінця року у Львові з’являться ще сім нових трамваїв. А за наступні кілька років у місті планують оновити громадський транспорт на 70%.

Також цьогоріч у місті хочуть придбати ще 55 низькопідлогових автобусів за 200 мільйонів гривень.

Зазначимо, у січні Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1, яке повністю належить міськраді, оголосило тендер. У конкурсі переміг «Електротранс», проте через скаргу іншого учасника – «УкрЕвроМАЗу» Антимонопольний комітет скасував результати тендеру.

«Я не можу собі уявити, якщо б мінський «МАЗ» виграв би тендер на постачання автобусів, у тому ж Мінську, а наш завод «Електрон» написав би скаргу. Ця ситуація є аномальною з точки зору здорового глузду», – додав Андрій Садовий.

Відтак мер переконаний, що вже цього року Львовом курсуватимуть 55 нових автобусів. Проте у кого купуватимуть транспорт, поки невідомо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.