Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Мостиська

io.ua

Четвер, 26 травня 2016, 09:30

У Мостиському районі буде лише одна об'єднана громада

Мостиська

На території Мостиського району планують створити одну громаду з центром у Мостиськах.

Про це повідомила прес-служба Мостиської РДА.

Зокрема, під час громадських слухань у Мостиській РДА був створений перспективний план об'єднання громад району.

Під час обговорення було вирішено створити у районі лише одну територіальну громаду з тим, щоб зберегти освітню, культурну і медичну галузі, а також, щоб громада була фінансово спроможною.

За словами голови Мостиської РДА Степана Буняка,  громади отримають базову дотацію від держави, дотацію на утримання освіти та медицини, відтак, необхіжно розробили план реформування медицини, освіти в районі, які є складовими децентралізації.

Нагадаємо, в 2016 році з державного бюджету об'єднаним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд. грн.

Тоді ж зазначалося, що кошти субвенції розподілятимуться між громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі об'єднаної територіальної громади, а фінансування проектів за рахунок субвенції відбуватиметься згідно з планом соціально-економічного розвитку об'єднаної територіальної громади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.