Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська обласна рада

П'ятниця, 27 травня 2016, 15:56

Посіпаки Ганущина крутять на банані об'єкти приватизації

Львівська обласна рада

У Львівській обласній раді ніяк правильно не порахують кількість приміщень, які приватизовуватимуть способом викупу.

Про це стало відомо кореспонденту Варіантів сьогодні на громадських обговореннях щодо приватизації комунального майна Львівської обласної ради у 2016 році.

Як розповів активіст ГО «Громада та ініціатива» Віталій Горбатенко, 26 квітня на сесії Львівської обласної ради депутати не затвердили орієнтовний перелік об’єктів приватизації.

«А нещодавно стало відомо, що проект рішення із повним переліком об’єктів уже готовий. Згідно з законодавством така інформація повинна бути публічною. На сайті облради справді можна було знайти цей документ, але без додатків, у яких якраз міститься цей перелік», – зауважив Віталій Горбатенко.

Як пояснив начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Микола Бандра, перелік об’єктів приватизації, що зараз доступний, нічим не відрізняється від того, який депутати мали затвердити на минулій сесії.

«Додатки – це питання технічне. Вони були погоджені комісією з питань комунального майна та приватизації і в будь-якому випадку не виходять за межі того орієнтовного переліку об’єктів, який розглядали раніше, і який був оприлюднений на сайті облради», – зауважив Микола Бандра.

Відтак Львівська облрада виставляє на приватизацію 37 об’єктів комунальної власності, що розташовані як на території міста, так і в області.

Способом конкурсу приватизовуватимуть три приміщення, через аукціон – 17 об’єктів, а за допомогою викупу – ще 17 об’єктів.

Втім як заявив депутат облради від «Батьківщини» Ярослав Качмарик, у проекті рішення зазначено тільки 12 приміщень, які виставляють на викуп.

«Це є маніпуляцією, оскільки в основі проекту рішення, за який депутати голосуватимуть на сесії, є 17 об’єктів на приватизацію, а по факту їх виявляється 12. У такому випадку, нехай Управління майном спільної власності облради виправить ці цифри в документах і оприлюднить остаточний варіант на сайті», – зазначив Ярослав Качмарик.

Заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк пояснив, що така помилка виникла через те, що серед тих 17 об’єктів на приватизацію п’ятьом все-таки відмовлять.

«Фракція «Громадянської позиції», до прикладу, на сесії голосуватиме за те, щоби відмовити у приватизації п’ятьом об’єктам. А питанням їхнього переліку повинна зайнятись Комісія з питань комунального майна та приватизації», – додав Володимир Гірняк. 

Зазначимо, затверджувати перелік об'єктів приватизації депутати будуть на черговій сесії облради, яка відбудеться 31 травня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.