Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Середа, 1 червня 2016, 13:10

Семерак перевірятиме сміттєзвалища

Грибовицьке сміттєзвалище

Міністерство екології та природних ресурсів ініціює перевірки сміттєзвалищ на території України у зв'язку з трагедією на Грибовицькому сміттєзвалищі та реформує Держекоінспекцію.

Про це повідомив міністер екології та природних ресурсів Остап Семерак на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, ситуація з сміттєзвалищем у Грибовичах – це наслідки відсутності адекватного поводження зі сміттям. Адже органи місцевого самоврядування та Мінекології не виробили спільних правил поводження з твердими побутовими відходами.

"Я звернуся до уряду з пропозицією дати доручення ряду відповідальних міністерств перевірити всі такі місця. Для розуміння, сьогодні ні органи місцевого самоврядування, ні Держекоінспекція не можуть назвати точної кількості сміттєзвалищ, які є на територіі країни. Потрібно сформувати перелік перевантажених сміттєзвалищ, тих, які потребують закриття через невідповідність нормам природоохоронного законодавства", – наголосив міністр.

Семерак також заявив, що органи місцевого самоврядування мають надати інформацію щодо затверджених ними схем санітарної очистки населених пунктів.

"Конкретно по львівському сміттєзвалищу Держекоінспекція мала кілька судових спорів з комунальним підприємством, яке за звалище відповідає. І поки тривали розгляди, роками звозилося сміття, в тому числі, і не зовсім побутові відходи. Це ще раз показує, що Держекоінспекція – неефективний орган, який не відповідає сучасним вимогам екобезпеки. Цю структуру ми реформуємо", – зазначив Остап Семерак.

Нагадаємо, вчора на позачерговій сесії Львівської міської ради депути виділили 14 млн грн на вирішення ситуації із Грибовицьким сміттєзвалищем.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.