Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Середа, 1 червня 2016, 14:38

Львівська облрада виділила кошти на водопровід та зарплату працівникам "Львів ТБ"

Львів

Вчора на сесії Львівської обласної ради депутати затвердили зміни до обласного бюджету на 2016 рік.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як зазначив заступник директора департаменту фінансів Львівської ОДА Іван Нос, у зв’язку зі зміною цін на природний газ для населення збільшать обсяг субвенції з держбюджету для надання пільг та субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг на 392,7 млн грн.

З 1 грудня 2016 року також збільшать розмір прожиткового мінімуму та субвенції на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям. Для цього додатково передбачили 10,5 млн грн.

Відтак, через збільшення розміру мінімальної заробітної плати з 1 грудня до 1600 грн, пропонується виділити на оплату праці працівникам обласного підпорядкування 5 млн грн та збільшити видатки на виплату заробітної плати працівникам ветеринарних лікарень і ветеринарних лабораторій (4,5 млн грн), професійно-технічних навчальних закладів (3,8 млн грн).

Зазгалом з обласного бюджету на реалізацію державних і регіональних галузевих програм виділено додатково 25,4 млн грн. З них 11,1 млн грн – на співфінансування придбання шкільних автобусів у рамках програми розвитку освіти Львівщини, 1,1 млн грн – на реалізацію комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО, їх родин та родин Героїв Небесної Сотні, 1,4 млн грн – для надання одноразової грошової допомоги на придбання навчального приладдя дітям із багатодітних сімец.

Ще 7,5 млн грн дадуть для часткової компенсації відсотків за кредитами, залученими на впровадження енергозберігаючих заходів, 3 млн грн – на конкурс мікропроектів місцевого розвитку, 1 млн грн – на виплату заробітної плати працівникам КП "Львів-ТБ", 0,1 млн грн – на будівництво водопроводу в селі Керниця Городоцького району, 0,2 млн грн – на реалізацію програми газифікації населених пунктів Львівської області.

Нагадаємо, вчора на сесії Львівської обласної ради депутати підтримали кандидатури на посади чотирьох керівників комунальних підприємств, яких відібрали на конкурсі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.