Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

університет Франка

Четвер, 2 червня 2016, 11:53

На магістратуру вступатимуть за допомогою ЗНО

університет Франка

Для забезпечення прозорого вступу на магістратуру на юридичних факультетах в українських вишах, студенти здаватимуть ЗНО.

Про це повідомила прес-служба Міністерство освіти і науки України.

Як наголосила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун, запровадження стандартизованого тестування для навчання в магістратурі вплине на якість юридичної освіти та створить об’єктивні умови для всіх учасників вступної кампанії. 

За її словами, тестування з використанням технологій ЗНО дозволить якісно відібрати студентів для продовження навчання на магістратурі, зробить процес відбору прозорим та спростить процедуру вступу як для вищих навчальних закладів, так і для вступників.

"Проект із запровадження вступних випробувань на магістратуру з права є одним із складових реформи юридичної освіти, над якою працює міністерство. Цей пілотний проект – є першим кроком на шляху до створення єдиного іспиту, успішне складання якого, слугуватиме доступом до професії", – пояснила Інна Совсун.

Для участі у тестуванні з використанням технологій ЗНО на магістратуру вступник подає документи до приймальних комісій. Тестування відбудеться 23 липня, а сам іспит складатиметься з кількох блоків – "Право" і "Англійська мова".

Наразі у проекті беруть участь дев’ять вищих навчальних закладів, серед них – Львівський національний університет України "Київський політехнічний інститут".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.