Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

Четвер, 2 червня 2016, 17:45

Тріщина на Грибовицькому сміттєзвалищі сягає 100 метрів

Грибовицьке сміттєзвалище

Відтак на сміттєзвалищі може відбутись новий зсув сміття.

Про це кореспонденту Варіантів повідомив начальник відділу зв'язків із громадськістю Головного управління ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев.

"Тріщина, що проходить серед сміттєзвалища, сягає ста метрів у довжину", – розповів Віталій Туровцев.

За його словами, спрогнозувати ймовірність нового зсуву сміття важко. Надзвичайники спочатку спостерігали просідання купи відходів приблизно на сантиметр в годину, втім тепер цей рух припинився.

"Наразі просідання припинилось, ми його фіксуємо за допомогою спеціальних приладів. Тож все під контролем", – додав Віталій Туровцев.

Також він зауважив, що пошукові роботи працівника ЛКП "Збиранка" досі тривають

Нагадаємо, 30 травня під час гасіння пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі загинули троє надзвичайників Львівського гарнізону, а також еколог, працівник ЛКП "Збиранка".

Як стало відомо сьогодні, діти загиблих рятівників зможуть отримувати щомісячну стипендію у розмірі 4000 гривень. 

А Європейський інвестиційний банк готовий надати 30 мільйонів євро на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища і ще 10 – на сміттєпереробний завод.

Детальніше дізнатися про ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі можна у фоторепортажі, в якому також можна знайти й дрон-відео.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.