Оля Вишня,  27 липня 2012

Варіанти на вікенд у Львові

Синоптики прогнозують хорошу погоду, а ми прогнозуємо хороші події для дозвілля. «Варіанти» традиційно пропонують підбірку різноманітних культурних заходів на вікенд у Львові. Вибирайте свої варіанти і насолоджуйтесь життям.

 

Музичні варіанти

З музичними варіантами не так рясно цими вихідними, як у інший період. Але завжди можна щось та й знайти. З невеликого переліку музичних заходів – Концерт органної музики у Львівському музеї історії релігії, який відбудеться традиційно о 15.00 у суботу та неділю.
Любителі джазу зможуть насолодитись улюбленою музикою у арт-кав'ярні «Квартира, 35».

Концерт органної музики «Музика для закоханих» відбудеться Концерт в рамках події «Ніч у Львові». Якщо душа бажає легкої та романтичної музики – у кав'ярні «Штука» відбудеться вечір Музики Джошуа Претта. Це поєднання стилів blues та easy listening. Часто лірична, зворушлива, часом провокує підспівувати.

Варіанти на кіно

Кінолюбам цими вихідними випала прекрасна нагода переглянути найкращі короткометражок світу. У Львові триває міжнародний фестиваль короткого метру Wiz-Art. Детальнішу інформацію про цей фестиваль ви можете дізнатись з нашого матеріалу.

{vimeo}46118896|600|400{/vimeo}

Серед прем'єр тижня – фільм «Льодовиковий період 4: Континентальний дрейф». Довгоочікуване продовження пригод Білки. Яка і на цей раз все зіпсувала своїм горіхом. Вона розколола земну кулю. І Менні, Сід і Дієго відрізані від друзів. Трійця шукає шлях назад і потрапляють у полон морських піратів.

Сеанси: Кінотеатр «Планета Кіно» (ТРЦ «King Cross Leopolis») – 10:15, 10:45, 12:15, 12:45, 14:15, 14:45, 16:15, 16:45, 18:15, 18:45, 20:15, 21:00, 22:15 ; Кінотеатр «Кінопалац ім.О.Довженка» (пр.Червоної Калини, 81): 10:20, 15:00, 19:40, Кінотеатр «Кінопалац» (вул. Театральна, 22): Сеанси (Синій зал): 10:10, 12:00, 13:50, 18:30

Мистецькі варіанти

Серед свіжих мистецьких проектів – відкриття колективної виставки живопису «Львівські теми» у галереї «Леміш». В експозиції виставки представлено близько 40 живописних полотен українських художників, об'єднаних темою міста.

Серед учасників – Анна Біляк, Борис Буряк, Марта Грицик, Михайло Демцю, Олександр Дмитренко, Віктор Жмак, Олег Животков, Олена Каменецька-Остапчук, Соломія Ковтун, Ігор Колісник, Ростислав Лужецький, Остап Патик, Леся Рось, Олександр Рось, Володимир Сірий, Петро Сипняк, Петро Сметана, Ігор Теплий, Валентин Тишецький, Ірина Фартух.

Виставка живопису Наталії Павлюк «Ліричні відступи» діє у кав'ярні «Штука». Експозицію складають 15 яскравих картин – натюрмортів і жіночих портретів. Для Наталі Павлюк зображення образу дівчини з квітами – це не лише гармонійне поєднання, яке приносить візуальну насолоду, а й певна філософія, яка апелює до відродження позитивних емоцій, почуттів.

Насичена живописна манера виконання, а також багатогранності інтересів мисткині (мода, фотографія, музика, література) визначає своєрідність її творчості. Використовуючи сталі жанри живопису, вона пронизує їх своєю невидимою психологічною ниткою, сповнюючи свої роботи легкою таємницею.

Цього тижня у галереї «Коралі» відкрили виставку живопису Андрія Куцаченко «Impression».
В цьогорічній львівський експозиції київський художник Андрій Куцаченко представив багато робіт написаних безпосередньо у Львові та неподалік від нього.

New Impression – класичний пленерний живопис вищого ґатунку у сучасній творчій інтерпретації. Андрій Куцаченко відродив та осучаснив класичний пленерний живопис.

Приємного відпочинку у Львові! Відпочивайте культурно!

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.