Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

Вівторок, 7 червня 2016, 12:25

Львівських екологів не пускали на Грибовицьке сміттєзвалище

Грибовицьке сміттєзвалище

Суд неодноразово відмовляв працівникам екологічної інспекції перевірити територію Грибовицького сміттєзвалища: екологи обіцяли оприлюднити прізвища цих суддів.

Про це повідомив сьогодні на сесії Львівської обласної ради начальник екологічної інспекції у Львівській області Микола Маланич.

"Нас не пускали на перевірку на територію Грибовицького сміттєзвалища. Подавали до суду, але в позовах було неодноразово відмовлено. Також суд дав відповідь нам, що ЛКП "Збиранці" не потрібен дозвіл на розміщення побутових відходів на території звалища. Перевірка остання мала відбутись у листопаді 2015 року, але знову ж таки не допустили

За його словами, нещодавно Апеляційний суд все ж таки дав дозвіл на проведення перевірки на Грибовицькому сміттєзвалищі, рішення суду було 25 травня, однак пожежа на сміттєзвалищі трапилася уже 29 травня.

Також Маланич пообіцяв оприлюднити список прізвищ тих суддів, які відмовили у сміттєзвалища, у якості відповіді на запит.

Нагадаємо, 30 травня під час гасіння пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі загинули троє надзвичайників з Жовківщини, й інженер-еколог ЛКП "Збиранка".

Детальніше дізнатися про ситуацію на Грибовицькому сміттєзвалищі можна у фоторепортажі, в якому також можна знайти й дрон-відео.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.