Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Вівторок, 7 червня 2016, 12:49

На рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища потрібно більше 200 мільйонів

Грибовицьке сміттєзвалище

Вартість рекультивації Грибовицького сміттєзвалища становитиме більше 213 млн гри та триватиме не менше 10 років.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів із сесії Львівської обласної ради.

За словами голови Сихівської районної адміністрації, заступника голови комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірини Маруняк, згідно з проектом 2014 року, вартість рекультивації Грибовицького сміттєзвалища – 213 млн грн.

"Але сьогодні ця сума буде більшою, її варто ще перерахувати. Рекультивація – процес довготривалий, навіть до 10 років. За існування сміттєзвалища відходи складали хаотично, це викликало великі труднощі. Адже сьогодні ухил сміттєзвалища – 45 градусів, а за нормами має бути 18 градусів. Наразі фахівці з політехніки і Гірхімпром розробляють проект стабілізації сміттєзвалища", – наголосила Ірина Маруняк.

Також вона просить в облради виділити земельну ділянку під будівництво сміттєпереробного заводу.

"Іншого виходу нема. Облрада має виділити ділянку, де тимчасово потрібно звозити сміття, а потім там побудувати завод", – зазначила Ірина Маруняк.

Що ж до інвесторів, які б взялися за будівництво сміттєпереробного заводу, то, за словами Маруняк, вони були, однак ніхто з них не хотів проводити рекультивацію території через її неприбутковість.

"Інвестори хотіли проводити свою діяльність, наприклад, добувати газ, а не вирішувати питання сміттєзвалища у комплексі. Тому їм було відмовлено", – додала Маруняк.

Нагадаємо, Європейський інвестиційний банк готовий надати 30 мільйонів євро на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища і 10 – на сміттєпереробний завод.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.