Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Вівторок, 7 червня 2016, 13:50

Садовий планує оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації

Андрій Садовий

Андрій Садовий звернувся до Порошенка з проханням оголосити Львів, Малехів та Грибовичі зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до Президента України Петра Порошенка та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням про оголошення Львова та сіл Малехова і Грибович зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Зазначимо, відповідно до закону про зону надзвичайної екологічної ситуації, такий статус отримують території, де існує загроза життю та здоров'ю великої кількості людей внаслідок надмірного забруднення навколишнього середовища.

"На сьогодні ми маємо дві головні проблеми. Перша – це ситуація на самому полігоні. Є загроза повторного зсуву і, відповідно, загроза для водойм з інфільтратами. Друга проблема – це вивіз сміття зі Львова. Тимчасово ми вирішили проблему і вивозимо сміття в інші міста області. Ми отримали цей полігон у спадок від СРСР. Ми маємо чіткі плани, як вирішити ситуацію в комплексі, але потребуємо допомоги з боку держави», – заявив Андрій Садовий.

Нагадаємо, 31 травня депутати Львівської обласної ради вирішили визнати Грибовицьке сміттєзвалище зоною техногенної катастрофи та звернутися до уряду про виділення коштів для ліквідації небезпеки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.