Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Вівторок, 7 червня 2016, 14:06

Грибовицьке сміттєзвалище планують закрити за чотири роки

Грибовицьке сміттєзвалище

Львівські депутати прийняли рішення щодо функціонування Львівськогоміського полігону твердих побутових відходів.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів із сесії Львівської обласної ради.

Сьогодні 69 депутатів облради проголосували за виконання рішень Львівської обласної ради, які стосуються стану функціонування Львівськогоміського полігону твердих побутових відходів.

Зокрема:

- Львівській міській раді рекомендують здійснити повну рекультивацію сміттєзвалища протягом 2016-2020 років;

- Львівська ОДА повинна забезпечити розміщення сміття в області та звернутися з до районних рад і міських області із проханням розглянути можливість тимчасового розміщення на їхніх полігонах сміттязі Львова;

- Львівська міська рада повинна запропонувати механізми компенсації населеним пунктам, громади яких дадуть згоду на тимчасове розміщення твердих побутових відходів з міста на відповідних місцевих полігонах;

- депутати повинні звернутись до уряду та Верховної Ради з проханням виділити з держбюджету 60 млн грн для ліквідації аварійної ситуації на Грибовицькому сміттєзвалищі, а також початку його рекультивації.

Зазначимо, Грибовицьке сміттєзвалище оголосять зоною техногенної катастрофи. А Європейський інвестиційний банк готовий надати 30 мільйонів євро на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища і 10 – на сміттєпереробний завод.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.