Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газопостачання

radiosvoboda.org

Четвер, 9 червня 2016, 14:00

З липня ціни на тепло підвищили вдвічі

газопостачання

Тарифи на тепло для населення з липня зросли від 534 до 1043 грн за 1 Гкал.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, підвищила тарифи на теплову енергію і послуги центрального опалення для населення майже вдвічі з 1 липня 2016 року.

"Діючий середньозважений тариф на тепло для населення становить 534 грн за 1 Гкал, з 1 липня середньозважений тариф встановлюється на рівні 1043 грн за 1 Гкал",  – зазначили у НКРЕКП.

Зокрема, збільшення відбувається за рахунок зростання паливної складової (на 474 грн/Гкал), тарифу на електроенергію (13 грн/1Гкал) і заробітних плат (9 грн/Гкал). Коригування паливної складової пов'язане з рішенням уряду про зміну тарифу на газ, що використовується при виробництві тепла для населення. Якщо раніше на паливо припадало 400 грн у вартості 1 Гкал тепла (75% вартості), то з 1 липня ця цифра становитиме 874 грн (84% вартості).

У НКЕКПзапевнили, що затверджена урядом ціна газу для теплокомуненерго на рівні 4942 грн за 1 тис куб м є найнижчою на ринку, оскільки моніторинг за чотири місяці цього року засвідчує, що промисловість купувала газ за ціною від 5433 грн за 1 тис. куб. м до 6880 грн за 1 тис. куб. м.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.