Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сміттєпереробний завод

transkarpatia.net

Четвер, 9 червня 2016, 19:04

Садовий забив на інвестицію у сміттєпереробку два роки тому

сміттєпереробний завод

Влітку 2014 року представники німецької компанії, яка спеціалізується на переробці сміття представили чиновникам Львівської міської ради та Андрію Садовому план з будівництва сміттєпереробного заводу.

Сьогодні про це на прес-конференції розповів представник закордонної компанії, що спеціалізується на переробці сміття, Ніколас ван Доервен.

Тоді інвестори відвідали кілька ділянок, на яких міг би бути сміттєпереробний завод. Площа такого підприємства – 10-60 га. Для заводу було передбачено збір та сортування сміття. Для того, щоб завод став рентабельним було потрібно 10 років безперебійного постачання сировиною. Інвестори чітко висловили побажання безперебійного постачання сміття на завод, що могла б гарантувати міська влада.

Фінальна презентація проекту відбулась у присутності Андрія Садового та його заступника Володимира Шевчука. Відповіді від міської влади Львова інвестори не отримали.

За словами голландця, планувався сміттєпереробний завод з кількома перевагами: зменшення кількості сміття, екологічно чиста переробка, самоокупність. 

Ніколас ван Доервен наголосив, що сміттєпереробка – це серйозний бізнес у Європі, США, Китаї. Це приносить багато вигод: чистіше довкілля, робочі місця, біогаз тощо.

«Ми, як і кожен підприємець, що займається переробкою сміття, можемо почати знову переговори,» – припустив іноземець.

Наразі компанія веде переговори з владою Одеси та Борисполя. У районному центрі вже готові надати земельну ділянку для заводу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.