Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Пеньок від дерева

П'ятниця, 10 червня 2016, 18:03

У Парку культури зрізали дерева вздовж дороги до кінотеатру

Пеньок від дерева

Керівництво парку стверджує, що виникла потреба зрубу в зв'язку з їх аварійністю.

Про факту зрубу близько десяти дерев Варіантам стало відомо від жильців прилеглої до парку вулиці Героїв Майдану. Від неї до колишнього кінотеатру "Дружба" є дорога. Вздовж неї зрубано близько десяти дерев різної товщини. 

В Управлінні екології та благоустрою Львівської міської ради прокоментували цей факт:

«Було проведено попереднє обстеження. За його результатами направлено звернення до Обласної екологічної інспекції, яка уповноважена визначати чи можна було їх зрубувати. Є ймовірність, що дерева зрубано несанкціоновано.» – прокоментував начальник відділу парків та ландшафтів Управління екології Львівської міської ради Орест Олеськів.

Як пояснив у коментарі Варіантам директор парку Олександр Молодий, на схилах вздовж дороги проведена санітарна очистка. Зрубані дерева були в аварійному стані, деякі – сухостій: 

«Там були дерева, яких слід було давно зрізати. Чогось незаконного стосовно порізки дерев не було. Ми на тому ж схилі посадили молоді деревця. По парку є багато дерев, які варто зрубати. Однак через брак грошей не робимо цього. Зрубати одне дерево досить затратно.»

Нагадаємо, що дорогу відновлюють до колишнього кінотеатру "Дружба", де буде ресторан.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.