Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ОСББ

Вівторок, 14 червня 2016, 15:10

ЖЕКи надалі обслуговуватимуть будинки, які не об'єдналися у ОСББ

ОСББ

Верховна Рада дозволила ЖЕКам і далі обслуговувати багатоквартирні будинки на час проведення конкурсів з обрання управителів або створення ОСББ.

Сьогодні на сесії Верховна Рада внесла зміни у закон про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку. Це рішення підтримали 259 народних депутатів.

Зокрема, ЖЕКи обслуговуватимуть багатоквартирні будинки до моменту укладення договорів за результатами конкурсу, а співвласники можуть достроково розірвати договір із призначеним на конкурсних засадах управителем, якщо вони самостійно визначяться із формою управління.

Також передбачено, що співвласники багатоквартирних будинків продовжуватимуть відшкодовувати витрати на утримання будинків та прибудинкових територій ЖЕКам до моменту створення ОСББ.

"У разі якщо протягом одного року з дати набрання чинності цим зконом співвласники багатоквартирного будинку, в якому не створено об’єднання співвласників, не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, управління таким будинком здійснюється управителем, який призначається на конкурсних засадах виконавчим органом місцевої ради, на території якої розташований багатоквартирний будинок. У випадку, якщо місцевою радою або її виконавчим органом відповідно до законодавства прийнято рішення про делегування іншому органу – суб’єкту владних повноважень функцій щодо здійснення управління об’єктами житлово-комунального господарства, забезпечення їх утримання та ефективної експлуатації, необхідного рівня та якості послуг, управитель призначається на конкурсних засадах таким органом", – йдеться у законопроекті. 

Тоді ж ціна послуги з управління багатоквартирним будинком визначається за результатами конкурсу, а договір про надання послуг на один рік від імені співвласників підписує уповноважений місцевої ради, за рішенням якого призначено управителя.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.