Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вирубка лісу

Вівторок, 14 червня 2016, 18:03

Через вирубку лісів на Львівщині нардепи хочуть запровадити мораторій

вирубка лісу

Народні депутати розробили законопроект про запровадження мораторію на вирубку лісів через варварське знищення лісів у Сколівському районі.

Зокрема, ініціаторами законопроекту є народні депутати з Опозиційного блоку Юрій Бойко, Михайло Папієв, Юрій Павленко та Ігор Шурма (нардеп з Львівщини).

За словами лідера парламентської фракції Опозиційного блоку Юрія Бойко, розробку законопроекту прискорив той факт, що у Сколівському районі лісгосп Міністерства оборони нещадно вирубав дерева, які переправляють контрабандою під виглядом технічної деревини за кордон.

Відтак, проект закону про внесення змін до Лісового кодексу України (щодо встановлення мораторію на вирубку лісів та зелених насаджень у містах та інших населених пунктах) сьогодні направлено на розгляд Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

У ньому пропонується ввести мораторій строком на 5 років всі види та способи рубок, крім заходів лісовпорядкування та поліпшення якісного складу лісів, а також на видалення зелених насаджень у скверах, ботанічних садах, парках, лісопарках, рекреаційних зонах, міських лісах, приміських зелених зон; зелені насадження прибудинкових територій; урочища зі стрімкими схилами; берегозахисні ділянки та водоохоронні зони, острова річок у межах населених пунктів. 

Вибіркова вирубка насаджень може здійснюватися лише у разі продажу земельної ділянки для суспільних потреб, будівництва лікарень, шкіл, дитячих садків, музеїв, знесення аварійних дерев чи ліквідації наслідків стихійного лиха.

"Прийняття такого закону зупинить процес подальшого знищення лісів та зелених насаджень, та визначить правові основи охорони, утримання і відновлення зелених насаджень у містах та інших населених пунктах країни", – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.