Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Грибовицьке сміттєзвалище

Четвер, 16 червня 2016, 11:50

Пошук землі під сміттєпереробний завод триватиме до шести місяців

Грибовицьке сміттєзвалище

Для того, щоб отримати ділянку, спочатку необхідно розробити проект сміттєпереробного заводу.

Про це йшлося, як повідомив кореспондент Варіантів, сьогодні на громадському слуханні у Львівській обласній раді із обговорення проблеми Грибовицького сміттєзвалища.

Зокрема, як наголосив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, у облраді зараз працює робоча група, яка проводить пошук ділянки під сміттєпереробний завод.

"Ключове питання робочої групи із вирішення проблем Грибовицького сміттєзвалища – це знайти полігон для сміття, у Львова такого немає, тому шукаємо у області. Наразі є три земельні дялінки, які ми розглядаємо як місце для сміттєпереробного заводу", – заявив Володимир Гірняк.

Однак він відмовився озвучувати, де знаходяться ці ділянки, через те, що місцеві громади відразу ж почнуть протестувати проти цього.

"Спочатку необхідно отримати необхідні погодження від місцевої та районної влади, поспілкуватися із громадою та провести громадські слухання. А це може зайняти до шести місяців", – додав Гірняк.

Як роз'яснив голова комісії з питань екології Львівської облради Андрій Білоус, жодна громада в області не захоче перетворити частину своєї землі на сміттєзвалище без гарантій.

"Місцевій владі спочатку необхідно представити готовий проект сміттєпереробного заводу, а це стимул: інвестиції та робочі місця", – розповів Білоус.

Нагадаємо, робочу групу для напрацювання заходів із закриття Грибовицького сміттєзвалища очолила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак.

Основними її завданнями є пошуки полігонів для вивозу сміття зі Львова та пропорційне розміщення його на території області; обрання ділянки для створення нового полігону та будівництва сміттєпереробного заводу; аналіз заходів із поетапного закриття Грибовицького сміттєзвалища відповідно до проекту рекультивації, розробленого ТзОВ "Гірхімпром".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.