Дубляни вимагають закрити Збиранку

Четвер, 16 червня 2016, 12:40

Депутати Дублянської міської ради вирішили припинити діяльність ЛКП "Збиранка".

Про це йшлося, як повідомив кореспондент Варіантів, сьогодні на громадському слуханні у Львівській обласній раді із обговорення проблеми Грибовицького сміттєзвалища.

Як повідомив депутат Дублянської міської ради від ВО "Свобода" Ігор Іванюк, 14 червня на сесії міської ради депутати проголосували за закриття ЛКП "Збиранка".

"Мешканці сіл, які знаходяться поблизу Грибовицького сміттєзвалища, не довіряють міському голові Львова Андрію Садовому і не вірять, що він зможе отримати кошти на рекультивацію сміттєзвалища. Вони бояться залишитися з цією проблемою наодинці, адже, коли Львів знайде нову ділянку для вивозу сміття, то про проблему Грибовичів можуть забути", – наголосив Іванюк.

За його словами, депутати Жовківської райради протягом останніх років неодноразово запрошували на сесію Андрія Садового, однак він так й не з'явився, присилаючи замість себе своїх помічників.

Іванюк також заявив, що за даними Жовківської центральної районної лікарні ще за 2015 рік щодо результатів моніторингу стану здоров’я мешканців сіл, які проживають поблизу сміттєзвалища, показник поширеності захворювань тут набагато перевищує норму.

Нагадаємо, наприкінці квітня Львівська мерія погодила реорганізацію ЛКП "Збиранка" шляхом приєднання до ЛКП "Львівспецкомунтранс". Однак, остаточне рішення щодо реорганізації депутати мали прийняти на сесії міськради.

 

Мітки: Андрій Садовий, Грибовицьке сміттєзвалище, ЛКП "Збиранка"