Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Форум видавців 2016

П'ятниця, 17 червня 2016, 17:18

Форум видавців ініціював фестиваль Місто Лема

Форум видавців 2016

15-18 вересня у Львові відбудеться 23 Форум видавців, авторів, перекладачів, науковців, підприємців, істориків, журналістів, друкарів, а також читачів.

Про це повідомляють у Форумі видавців.

У рамках цьогорічного Форуму видавців у Львові стартують Львівський книжковий ярмарок, Львівський міжнародний літературний фестиваль, 
благодійна акція для людей літнього віку «Третій вік: задоволення від читання», церемонія вручення книжкової премії «Найкраща книга Форуму-2016», ніч поезії та музики non-stop, Львівський бібліотечний форум спільно з Українською бібліотечною асоціацією та вперше – фестиваль «Місто Лема».

Що ж до міжнародного літературного фестивалю, то цьогоріч тут проходитимуть спецпроекти «Література проти агресії» (координатор – Остап Сливинський), «Андеґраунд» (координатори: Юрко Іздрик, Юрко Завадський, Софія Челяк), фестиваль-конкурс «Молода Республіка Поетів» (координатор – Богдана Неборак), проект «Українсько Єврейські Зустрічі» спільно з Ініціативою «Українсько Єврейська Зустріч», Возз’єднання Нью-Йоркської Групи Поетів (координатори: Олександр Фразе-Фразенко, Юрко Кучерявий), кінопрограма та виставки.

Спеціальними гостями цьогорічного Форуму видавців будуть: один із засновників Литовської Гельсінської групи Томас Венцлова (Литва), австрійський письменник у жанрі художнього репортажу Карл-Маркус Ґаус (Австрія), номінант на Нобелівську премію з літератури Ілля Камінський (США), письменник і журналіст Зємовіт Щерек (Польща), один із найвідоміших письменників сучасної сербської літератури Срджан Срдич (Сербія), письменниця та перекладачка Естер Кінскі (Німеччина), поетеса Зукісва Воннер (ПАР), експерт з питань Росії та Радянського Союзу Девід Саттер (США), письменник Вітольд Шабловський (Польща), представник сербського літературного андеґраунду Звонко Каранович (Сербія), письменниця Сюзанна Шоль (Австрія), письменник та перформер Славомір Схути (Польща), Аль Аґамі (Уганда-Данія), поет, репер, перформер, а окрім цього, принц Уганди у вигнанні.

Також вперше за 50 років відбудеться спільний виступ Нью-Йоркської Групи Поетів в Україні. До Львова приїдуть Юрій Тарнавський, Женя Васильківська, Олег Коверко, Марія Ревакович, Василь Махно, Джордж Грабович (США).

Окрім цього, на Форумі проходитимиуть різноманітні тематичні форуми з різних категорій, зокрема, «історія» чи «кулінарія».

«Форум видавців давно не тільки книжкова чи культурна подія. Це місце для обговорення важливих суспільних проблем, місце створення планів змін країни на краще. У межах кожного тематичного форуму відбудуться дискусії, читання, круглі столи, презентації книжок, спілкування з експертами, майстер-класи, лекції», – наголошують оргінізатори Форуму видавців.

А ось фестиваль «Місто Лема», який організатори проводять уперше, є польсько-українською культурною ініціативою Форуму видавців та організаторів проекту «Вроцлав 2016 Європейська Столиця Культури» на честь письменника-фантаста Станіслава Лема, який народився та виріс у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.