Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

перевізник

Вівторок, 21 червня 2016, 16:25

Перевізникам відшкодовуватимуть витрати на вивезення сміття зі Львова

перевізник

Суму компенсації визначатимуть відповідно до об'єму вивезеного сміття та до кілометражу, який долає одна вантажівка в обидва боки.

Відповідне рішення сьогодні ухвалили на засідання Виконавчого комітету Львівської міської ради.

"Є такі перевізники, які вивозять сміття на відстань 50 кілометрів в обидва боки, на 100 кілометрів, а є й такі, що їдуть більше ніж на 500 кілометрів в обидва боки. Зрозуміло, що ці додаткові витрати не входять у сам бюджет Львова та у вартість вивезення твердих побутових відходів для населення. Тому сьогодні ми прийняли рішення, що будемо відшкодовувати з міського бюджету додаткову вартість перевезення і захоронення сміття",  – розповіла директорка департаменту економічної політики Львівської міськради Ірина Кулинич.

За її словами, вартість захоронення сміття на Грибовицьокму сміттєзвалищі для ЛКП "Збиранки" складала 73 гривні за тонну. Втім на інших полігонах в області і за її межами за таку послугу потрібно сплачувати, в середньому, 150 гривень.

Відтак у міськраді затвердили схему, згідно з якою підтраховуватимуть суму компенсацій для перевізників. 

"Ми затвердили розцінку однієї тонни сміття відповідно на один кілометр дороги. Тобто якщо 10-тонна машина долає 100 кілометрів у обидва боки, аби вивезти сміття, то компенсація на одну вантажівку складатиме близько 2000 гривень" – зауважила Ірина Кулинич.

Проте куди саме вивозять відходи всі п'ять львівських перевізників, у міськраді не знають. 

"На жаль, ми не маємо цієї інформації. Різні перевізники вивозять сміття на різні полігони, тому ми робили розцінку саме на один кілометр дороги. Так буде правильно", – додала Ірина Кулинич.

Зазначимо, що тарифи для львів'ян на вивезення сміття не підніматимуть. Відшкодовуватимуть перевізникам витрати саме з міського бюджету, аби зараз не переглядати тарифи для населення. 

Про можливу іншу вартість вивезення відходів перевізники домовлятимуться хіба з комерційними установами.

Саме рішення виконкому щодо відшкодування додаткових витрат львівським перевізникам буде чинне до серпня цього року.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.